Ryggskott

Akut ryggskott kan drabba människor i alla åldrar och orsakas ofta till följd av belastning som kroppen inte är beredd på. Smärtan kommer ofta plötsligt och du får svårt att röra dig. Smärtan brukar avta efter några dagar eller någon vecka. Besvären kan gå över snabbare med rätt typ av rörelser och behandling. 

Vanliga symtom för ryggskott:

  • Plötslig eller kraftig smärta i nedre delen av ryggen
  • Det gör ont i ryggen vid rörelse
  • Nedsatt eller begränsad rörlighet
  • Muskelkramp

Det är vanligt att ha ont i ryggen, men det som kännetecknar ryggskott är ofta en skärande, huggande eller molande värk i nedre delen av ryggen. Akut ryggskott kan drabba människor i alla åldrar och orsakas ofta till följd av belastning som kroppen inte är beredd på. Ryggskott kan orsakas av bakomliggande faktorer. Exempelvis diskbråck, slitage på ryggkotorna eller överbelastning av led eller ledkapslar. I de flesta fallen avtar smärtan av sig själv inom några dagar eller veckor, men med lagom rörelse och anpassade ryggövningar går besvären över snabbare.

Om du upplever akut ryggskott kan du boka en tid via oss hos en legitimerad naprapat eller kiropraktor. Dem hjälper dig med eventuella låsningar och att mjuka upp ryggen för att lindra ryggskottet snabbare.


Senast uppdaterad:
2023-10-05
Innehållet har granskats av:
Stefan Ahnén, legitimerad naprapat

Så kan vi hjälpa till:

Vi har gott om tider hos legitimerade naprapater och kiropraktorer – där du befinner dig.

Hitta en tid för bedömning, rådgivning & behandling av ryggskott.

Boka tid nu

Gör som tusentals andra svenskar och boka din nästa behandling via Bokadirekts app.

Här hittar du alla behandlingar inom skönhet, hälsa och träning runt om i Sverige. Hitta rätt specialist och boka din behandling

Finns i App StoreFinns i Play Store